technológia

Dekorációs fólia

Ennek a fóliatípusnak az alapanyaga egy különösen puha és vékony PVC-fólia. Az egyedi összetétel lehetővé teszi a fólia egyenetlen felületre (pl.: forgácsos tapéta) történő felhelyezését is. Emellett beltéren szinte bárhol elhelyezhetőek a minták. A fólia alkalmazható festett falra, tapétára, fára, fémre, üvegre, csempére, és műanyag felületekre is. Egyedül arra kell ügyelni, hogy felrakás előtt a felületet megtisztítsuk a portól és az egyéb szennyeződésektől!

A fólia egy szilikon hordozórétegen található, ami biztosítja, hogy a minta egyes darabjai megtartsák az egymáshoz viszonyított helyüket, megkönnyíti a szállítást és könnyű vele dolgozni. A fehér fóliáknál a szilikon világoskék színű, hogy jobban elkülönüljön a minta egyes részeitől.

A minták könnyedén eltávolíthatóak minden felületről és nem hagynak nyomot sem maguk után. Így nem kell újrafesteni az egész szobát, ha megunjátok a mintákat és attól sem kell félni, hogy a ragasztó leszedi a vakolatot vagy a tapétát.
A fólia matt fényű és nagyon vékony (0,08 mm), ezért olyan hatású, mintha festve lennének a motívumok, feliratok. Csupán nagyon közelről fedezhető fel, hogy fóliáról van szó.

A minták tartósak, akár 4-5 évig is változatlanok maradnak, nem veszítik el a tapadásukat és az alakjukat sem. Természetesen, a nevében is szerepel, ez a fóliatípus csak beltéren alkalmazható, ahol a hőmérséklet nem esik tartósan 10 fok alá, és a dekoráció nincs kitéve az időjárás viszontagságainak. A dekorációkból több mint 30 színben válogathattok.