hasznos infókgyakran ismételt kérdések

Az eltávolított matrica hagy-e valamilyen nyomot maga után?

Nagyon régi matricák esetén előfordulhat, hogy ragasztóanyag marad a felületen, de ezt lakkhigítóval, vagy körömlakklemosóval könnyedén eltávolíthatod.

Bonyolult felragasztani a matricát a falra?

Kell hozzá némi kézügyesség. De hogy semmi baj ne történjen, küldünk egy részletes útmutatót, ami lépésről lépésre bemutatja a folyamatot.

Csinálnak-e egyedi mintákat kérésre?

Természetesen! Kérésre egyedi mintákat is készítünk! Amennyiben saját ötleted van, fordulj bizalommal hozzánk! Tekintsd meg Egyedi ajánlatainkat, és keress bennünket az elérhetőségeink valamelyikén.

Hogy kapom kézhez a mintát?

A minták kartondobozban, összetekerve érkeznek. A minta két plusz réteg, a hordozóréteg és az úgynevezett applikáló fólia között található. Így biztosítható, hogy a szállítás közben ne sérüljön a minta, és egyszerű legyen a felhelyezés!

Hogyan ragasztom fel a matricát a falra?

A mintát egy úgynevezett applikáló fóliával együtt küldjük, ezen kívül egy részletes leírást is mellékelünk hozzá. Ezzel a vékony fóliával együtt tedd a matricát a falra, nyomd rá erősen, és húzd le a fóliát. Részletes leírást a Technológia menüpont alatt találsz.

Hogyan tudok fizetni?

Jelen pillanatban csak utánvétes módon lehet fizetni. A dekorációt minden esetben postán kapod meg, szállítási díj ellenében.

Hogyan tudom később eltávolítani a matricát?

A diszperziós ragasztónak köszönhetően a dekorációs minta bármikor maradéktalanul eltávolítható. Az eltávolításkor célszerű egy hajszárítóval pontról-pontra felmelegíteni a matricát, így még egyszerűbbé válik a művelet.

Milyen anyagból készülnek a minták, feliratok?

A minták vékony vinyl alapú dekorfóliából készülnek. A fóliákról és felhelyezésükről bővebben a Technológia menüpont alatt olvashatsz!

Milyen eszközökre van szükségem a felhelyezéshez?

Szükséged lesz vízmértékre (vagy szemmértékre :)), ceruzára, radírra, szükség esetén hajszárítóra, és egy plasztik kártyára (pl.: bankkártya, kártyás igazolvány).

Milyen felületen lehet használni a dekorációkat?

A fólia minden tiszta, száraz felületre alkalmas, mint például festett fal, tapéta, csempe, fém, üveg, síkfelületű fa, stb. A speciális fólia lágy anyagának köszönhetően durva felületeken (fűrészporos tapéta, csempék közötti fuga) is használható. Hajszárító segítségével tudod feltenni a felületre, mert hő hatására tökéletesen fog illeszkedni. Fontos: Frissen festett falnál minimum 14 napot kell várni, hogy a fal kiszáradjon, mielőtt felteszed a mintát.

Nem kell félnem, hogy elenged a ragasztó?

Nem kell attól tartani, hogy leválik a minta a felületről! A fólia kiváló tapadási tulajdonságainak köszönhetően az oldószermentes takarítószereknek, és kímélő takarításnak ellenáll, így hosszú évekre megtartja eredeti szépségét.

Szétválaszthatom-e a matricát több darabra?

Igen, természetesen szétválaszthatod, egyéni ízlésednek megfelelően, és a lakás bármely pontján elhelyezheted a különböző darabjait. Mintáink között találsz olyanokat, amiket célszerű is szétválasztani, mert több kisebb darabból áll, amiket tetszőlegesen variálhatsz.

Többször is használhatom a matricát?

Sajnos minden matricát csak egyszer lehet felhasználni.